2013-04-18 12:42:08• hírek • Kocsis Zoltán

Az elektromos hulladékokat gyűjtik Avasfelsőfaluban

Április 20-án, szombaton várja a Ro-REc Egyesület valamint az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatal mindazokat, akik szeretnének megszabadulni elektromos és elektronikus háztartási hulladékaiktól. A beszolgáltatók tombolán értékes tárgyakat nyerhetnek.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint összesen négy gyűjtési pontban várják azokat, akik meg szeretnének szabadulni fölöslegessé vált elektronikus eszközeiktől: a polgármesteri hivatal udvarán, a Június 1 utcában található Petrom kút melletti parkolóban, a stadion melletti parkolóban valamint a Balta negyedben, az egykori kazánház mellett.

Aki valamilyen oknál fogva nem tudja elvinni kidobandó eszközeit, az hívja a 0742-550.071-es telefonszámot. Az akcióban részt vevők tombolán három mixer, három vasaló és három flex egyikét nyerhetik meg. A sorsolásra szombat délután 18.00 órakor kerül sor a polgárjogi hivatal udvarában.

A RoRec Egyesületet a romániai piacon részt vevő tíz legnagyobb elektronikus háztartási gépeket gyártó és forgalmazó európai vállalat hozta létre azzal a céllal, hogy begyűjtse és hasznosítsa az elektronikus hulladékot, ezzel jelentősen hozzájárulva környezetünk megőrzéséhez. A tavalyi esztendőben országszerte több, mint ezer tonna elektronikus hulladékot gyűjtöttek be. Szatmár megyében 2012-ben több gyűjtési akciót is szerveztek, ezeken közel 90 tonna hulladékot gyűjtöttek be - csak Szatmárnémetiben 39 tonnát.

Ennek tudható be, hogy a megyeszékhelyen immár ingyen elszállítják otthonról a hulladékot. Bővebb információkat az érdeklődők a 0756-055-632-es és a 0742550-071-es telefonszámon kaphatnak. Ugyanezeken a telefonszákon lehet kérni előjegyzést hétfőtől szombatig, 9.00-18.00 óra között.

A begyűjtött elektronikus hulladékot a RoRec speciális gyárakba szállítja, ahol az újrahasznosítható elemeket felhasználják. Két ilyen nagy gyár található Bukarest és Bodzaforduló mellett, kisebbek pedig Kolozsvár és Marosvásárhely közelében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: